top of page
Compleet 

Compleet.

Full service incl spoelolie en nieuwe motorolie en oliefilter

( in principe alleen uit te voeren op onze lokatie in Nieuwveen )

  •  

Wij tappen eerst de oude motorolie af, en vullen de motor met een spoelolie, dit maakt onze methode juist bijzonder, de motor zal nu ook inwendig gereinigd worden, denk dan aan afzettingen en sludge.

Vandaar dat wij een speciaal ontwikkelde WS2E spoelolie gebruiken voor maximaal resultaat.

Op deze methode reinigen wij met waterstof de verbrandingsruimte en het motorblok inwendig.

WS2-E Engine Flushing Oil is een zeer effectieve spoelolie op ester basis met speciale detergerende en dispergerende additieven. Gebruik voor elke olieverversing in benzine-, diesel en LPG motoren zodat de verse motorolie haar taak beter aankan en de inwendige vervuiling van de motor tot een minimum beperkt blijft. Het gebruik van WS2-E Engine Flushing Oil wordt tevens aanbevolen bij bv. een inlaatreiniging van de motor zodat de daarbij loskomende vervuiling effectief door de spoelolie afgevoerd kan worden.

Detergerende en dispergerende additieven maken een groot deel uit van het performance package (additieven pakket) van een moderne motorolie. Zij worden gebruikt om de metalen oppervlakken van de motor schoon te houden, de vorming van afzettingen te voorkomen en de schadelijke effecten van corrosieve zuren die worden gevormd door de verbranding van benzine- en dieselbrandstoffen te neutralizeren. Oude, sterk vervuilde, motorolie aftappen en de motor direct vullen met verse motorolie terwijl er een hoop vervuiling in de motor, oliekoeler en olieleidingen achterblijft kan resulteren in een snelle uitputting van het additieven pakket van de verse motorolie.

Detergenten zijn olieoplosbare basen die zijn afgeleid van organische zepen of zouten van voornamenlijk Calcium of Magnesium, ze zijn polair van aard zodat ze zich aan de oppervlakten van deeltjes zullen hechten. De vuildeeltjes in de motor zijn onoplosbaar in olie en hebben een grotere affiniteit voor het detergent molecuul dan voor het oliemolecuul, zij worden aangetrokken door de detergent en daarin gevangen en zo in oplossing gehouden in de motorolie en kunnen niet bezinken om afzettingen in de motor te vormen. Het aantal vuildeeltjes dat de detergent aan zich kan binden is beperkt, wanneer het aantal vuildeeltjes de capaciteit overschrijdt dan kunnen zich afzettingen vormen. Detergenten neutralizeren tevens zuren die worden gevormd door de verbranding van brandstof.

Disperganten zijn polaire additieven die worden gebruikt om sludge en roetdeeltjes te verspreiden om agglomeratie, bezinking en afzettingen te voorkomen. De dispergant omhult de deeltjes en houdt deze fijn verdeeld. Disperganten zijn polymere, asloze verbindingen, gebaseerd op koolwaterstoffen met een lange keten die worden aangezuurd en vervolgens worden geneutraliseerd met een verbinding die basische stikstof bevat.

  VOORDELEN WS2-E ENGINE FLUSHING OIL

  • Lage viscositeit, product op esterbasis.

  • Verwijdert vuil-, sludge- en lakafzettingen en reinigt de oliekanalen.

  • Zeer groot dispergerend en detergerend vermogen.

  • Mengbaar met alle soorten motorolie, bereidt de motor voor op de nieuwe olie.

  • Neutraal voor pakkingen en O-ringen.

  • Hoge weerstand tegen oxidatie.

  • Sterke anti-corrosie en anti-schuim eigenschappen.

  • Schonere motor, langere levensduur, minder onderhoud, lager brandstofverbruik, minder schadelijke uitlaatgassen.

Pas dan, als de reiniging na 1 uur voltooid is tappen wij de spoelolie af ( u zult verbaasd zijn hoe vies de spoelolie uit de motor komt ) kunnen wij u garanderen dat de motor echt schoon is geworden. ( plus wat u uit de uitlaat hebt zien komen tijdens de behandeling )

 

De prijs voor een Waterstof motorreiniging is vanaf 300 euro incl BTW inclusief alles.

( voor motoren tot 7,5l carterinhoud ) , bij motoren met een grotere carter inhoud  zal de prijs iets hoger worden omdat wij meer motorolie nodig hebben.

 

 

Wat krijgt u hiervoor?

 

Volledige motorreiniging met waterstof

Met gebruik van:

WS2E Spoelolie

WS2E engine flush

Nieuwe WS2E* motorolie van de juiste soort en specificaties voor uw auto met een nieuw oliefilter

*WS2E Nanolube motorolie op esterbasis met Tungsten en Boron versterkt.

bottom of page